loginvolg ons: 
    Instagram
Arbitrage 

Scheidsrechters zijn voor onze club belangrijk. Zonder scheidsrechters (vanaf Junioren) of spelbegeleiders (Jongste Jeugd) kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden.


Spelbegeleiders en scheidsrechters

De club dient bij alle thuiswedstrijden zelf voor scheidsrechters te zorgen uit haar eigen ledenbestand. Binnen de Jongste Jeugd wordt de spelbegeleiding geregeld door de coaches of spelbegeleiders van een team voor met name de thuiswedstrijden. Er is sprake van spelbegeleiding omdat het naast het zo goed mogelijk toepassen van de spelregels, vooral gaat om het begeleiden van de wedstrijd. Vanaf de (D-) Junioren regelt de scheidsrechterscommissie binnen de club dit en wordt elke wedstrijd gefloten door twee scheidsrechters. In voorkomende gevallen kan er van buitenaf iemand gevraagd worden of stelt de KNHB een Bondsscheidsrechter aan.


Scheidsrechterscursus

Van leden uit de A-, B-Junioren en Seniorleden wordt verwacht dat zij deelnemen aan een scheidsrechterscursus die door de club wordt georganiseerd. Dit is niet alleen om andere scheidsrechters niet over te belasten, maar juist ook om breed binnen de club duidelijkheid over de spelregels te krijgen. Ook ouders of andere geïnteresseerden kunnen zich jaarlijks opgeven voor een cursus die via E-learning wordt aangeboden. De studiebelasting bedraagt ca. 5 uur in totaal en het schriftelijk examen wordt op de club afgenomen. Een scheidsrechterskaart is langdurig geldig.


Voor meer informatie kunt u ook altijd terecht bij [email protected].