loginvolg ons: 
    Instagram
Update Corona vanaf 1 juli!

Lieve leden, ouders, verzorgers en hockeyliefhebbers

 

Zowel het RIVM en de vereniging NOC*NSF hebben gelukkig doen besluiten dat de regels omtrent het Coronavirus wat versoepeld kunnen worden. Zo is het vanaf 1 juli weer mogelijk voor alle binnen- als buitensporten weer toegestaan de sportaccommodaties volledig te openen. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dit komt goed uit want voor aanstaande zaterdag 4 juli en zaterdag 11 juli staan er voor de jongste jeugd en de jeugd clubwedstrijden gepland. Hierover hebben jullie al een schrijven ontvangen. Echter deze informatie gaat over hoe we met elkaar om moeten gaan, waar we rekening mee moeten houden en wat we niet kunnen doen, tijdens deze sportieve dagen.

 

VMHC Spitsbergen heeft nauwlettende de informatiestroom van RIVM, NOC*NSF en de overheid in de gaten gehouden. Via SportService Veenendaal heeft VMHC Spitsbergen ook groenlicht gekregen om de clubwedstrijden doorgang te laten vinden.

 

Echter gezien de erg late publicatie vanuit NOC*NSF heeft SportService Veenendaal geadviseerd om ons clubhuis niet te openen voor publiek. Niet getreurd, wij zijn creatief en hebben alsnog een goede oplossing bedacht waarbij we de enerzijds gebonden zijn aan de nog steeds geldende beperkingen vanuit de overheid en onze verplichting onszelf te moeten conformeren aan de protocollen die gelden voor de horeca.

 

Om 4 en 11 juli iedereen een gezellige en sportieve dag te bezorgen, willen wij de gestelde richtlijnen aan jullie presenteren:

 

 1. Vrijwel dagelijks krijgen wij inspectie van Toezicht & Handhaving Gemeente Veenendaal. Houd er rekening mee voor eenieders gezondheid en financiële situatie dat bij het niet naleven van de gestelde regels, boetes kunnen worden uitgedeeld.
 2. Heb je gezondheidsklachten: ga naar huis en laat je zo snel mogelijk testen.
 3. Was en ontsmet je handen regelmatig. Op de club is desinfecterende gel aanwezig
 4. Bij binnenkomst op het sportcomplex noteert een vrijwilliger jouw naam en telefoonnummer vragen en stelt een aantal gezondheidsvragen. VMHC doet dit om, mocht er iemand besmet raken met het Coronavirus, iedereen aanwezig direct te kunnen informeren. Persoonsgegevens worden niet verwerkt in ons personenbestand en worden na 4 weken vernietigd conform de richtlijnen van de AVG-wet.
 5. Personen boven de 18 jaar houden buiten het veld altijd 1,5 meter afstand van anderen
 6. Vanaf 1 juli mag bij wedstrijden publiek aanwezig zijn, waarbij Toezicht & Handhaving controleert op punt 5.
 7. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden
 8. Tijdens sport mogen alle sporters ongehinderd sporten. Voor en na sport wordt er door personen boven de 18 jaar 1,5 meter afstand gehouden
 9. Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook in de dug-out
 10. Tijdens het kijken bij de wedstrijden verzoeken wij iedereen om aan de lange zijde van het veld te gaan staan en niet op de korte zijde. De hockeyteams kunnen zich hier dan verzamelen en hebben voldoende ruimte om de velden te kunnen verlaten/betreden, zonder dat er risico is dat ‘men’ te dicht bij elkaar komt.
 11. Geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld is niet toegestaan.
 12. Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open, waarbij personen boven de 18 jaar weer de 1,5 meter regel in acht dienen te nemen.
 13. Het clubhuis wordt enkel geopend voor sanitaire doeleinden en het passen van de wedstrijdkleding:
  1. Voor gebruik sanitair gelden natuurlijk de bovengenoemde richtlijnen en is er een looproute voor binnenkomst en verlaten clubhuis.
  2. Voor het passen van de wedstrijdtenues, komt men door dezelfde hoofdentree van het clubhuis binnen, maar via de bestuurskamer graag het clubhuis, na het passen, verlaten. Denk ajb hier ook om de veiligheid van de mensen van de kledingcommissie die assisteren tijdens het uitzoeken en passen van de kleding.
 14. Het terras gaan we wel openen en hier vragen wij jouw extra aandacht:

VMHC dient zicht te conformeren aan de geldende richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland, waarbij;

                                                              i.     Iedereen houdt 1,5 meter afstand, met uitzondering van onze gasten die uit één huishouding komen.

                                                            ii.     Met maximaal 2 personen uit verschillende huishoudens mag binnen de 1,5 meter aan 1 tafel gezeten worden

                                                          iii.     De ruimte is uiteindelijk bepalend voor het aantal gasten met de 1,5 meter afstand, waar Toezicht & Handhaving op controleert. Om deze reden plaatsen wij de (lounge)banken en barkrukken verspreid op het terrein.

                                                          iv.     Consumpties dienen zittend te worden geconsumeerd. Dus geen consumpties nuttigen langs het veld

                                                            v.     De barcommissie verkoopt haar consumpties via een uitgiftebalie onder de veranda. Consumpties kunnen hier worden besteld en afgehaald, rekening houdend met 1,5 meter afstand van elkaar

 

Veel regels, maar die mogen ons niet in de weg staan om er nog een aantal geslaagde dagen van te maken. wellicht ten overvloede maar het bestuur behoudt zich het recht voor om leden en gasten van het terrein te verwijderen wanneer bovenstaande regels niet in acht worden genomen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit niet nodig gaat zijn.

 

Met sportieve groet,

 

Het Bestuur

 
 

terug naar vorige scherm