loginvolg ons: 
    Instagram
Terugblik | Jong Heren 1 in Vietnam
Ze zijn inmiddels weer op Nederlandse bodem, maar kijken tevreden terug op een fantastische en indrukwekkende reis. Op Hockey.nl stond een leuk artikel over hun reis. Wij laten je hiervan graag een stukje lezen:

"Een wel heel bijzondere teamtrip: Spitsbergen Jong Heren 1 naar Vietnam”
Ho Chi Minh, voormalig Saigon, is de eerste en enige stad van Vietnam waar sinds 2008 gehockeyd wordt. Dat de edele hockeysport nog in de kinderschoenen staat in het zuid-oost Aziatische land is een understatement. Dat ondervond ook Douwe Smet, die samen met zijn teamgenoten van Spitsbergen Jong Heren 1 op 7 april op uitnodiging van de Vietnamese bondscoach James Chew afreisde naar Vietnam.

Het doel van Smet en zijn kompanen was het hockey in Vietnam een boost te geven. Bepakt met gedoneerde hockeymaterialen en coachcursussen wilden de Nederlanders te kunnen bijdragen aan het fundament voor een sterkere hockeysport in Vietnam. ‘Een onvergetelijke ervaring’, noemt Smet de uit de hand gelopen teamtrip. ‘Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze in Vietnam hebben gehockeyd?’ Niet veel, gezien er in het 330.000 km2 grote land slechts één hockeyveld te vinden is. Het ligt net even buiten Ho Chi Minh Stad in een industriegebied. ‘En dat is nog niet eens een echt hockeyveld. Meer een voetbalveld met lange kunstgrasharen en van die zwarte korrels.’ 

 
 

terug naar vorige scherm