loginvolg ons: 
    Instagram
Laten we hockey leuk houden…. Het begint bij jou!
Al eerder hebben wij aandacht geschonken aan de Sportiviteit en Respect campagne van de KNHB. Wij onderstrepen het belang nog maar eens, zeker omdat er recent een aantal zaken is voorgevallen die hier recht tegen ingaan. Onze hockeyclub moet een veilige en een sociale omgeving zijn waar iedereen welkom is. Iedere betrokkene bij onze club heeft zijn eigen verantwoordelijkheid om hockey leuk te houden. Of je nu speler, trainer, scheidsrechter, bestuurslid of hockeyouder bent. Zo staat het ook in onze clubwaarden. 

Hockey is de mooiste sport die er is? 
Jazeker! En dat willen we natuurlijk ook allemaal graag zo houden. Helaas merken wij dat met winst en verlies steeds vaker onsportief gedrag wordt getoond. Daarnaast zijn ouders en supporters een stuwende kracht voor sporters. Toch slaan sommige 'supporters” soms te ver door in hun enthousiasme. Maar al te vaak zien we mensen langs de lijn die hun team naar de overwinning willen schreeuwen. Zo af en toe gaat dit ten koste van alles: scheidsrechter, tegenstander, spelers, iedereen krijgt het te verduren. 

Aanmoedigen? Hou het leuk! 
Probeer je als ouder te beperken tot positieve aanmoedigingen en het liefst voor alle spelers en niet alleen voor je eigen kind. Wij vinden dat ouders elkaar langs de lijn moet aanspreken wanneer een van beide te ver gaat in hun aanmoedigingen. Soms is een klein beetje bewustwording al genoeg om gedrag te veranderen. 

Regels? Hoe zat het ook al weer… 
Soms worden beslissingen van scheidsrechters in twijfel getrokken, of gebeurt het ‘scheidsrechteren’ ook langs de lijn. Maar hoe zat het ook al weer met die regels? Weet je als supporter eigenlijk wel hoe het zit? Pak dan een van de boekjes uit het clubhuis mee met als titel: 'Hockey spelregels in een notendop”. Handig om eens door te lezen om verwarring te voorkomen en op deze manier bewust te worden hoe moeilijk het kan zijn om een wedstrijd te fluiten. 

Als we hiermee beginnen kunnen we allemaal meewerken aan het leuk houden van het spelen van en kijken naar hockey.
 
 

terug naar vorige scherm