loginvolg ons: 
    Instagram
Junioren algemeen 

D-, C-, B- en A-Junioren (elftallen)

De indeling vindt plaats op basis van leeftijd. Ben je vóór 1 oktober van het lopende hockeyseizoen:

  • 10 jaar of ouder, maar nog geen 12 jaar, dan speel je in een D-team;
  • 12 jaar of ouder, maar nog geen 14 jaar, dan speel je in een C-team;
  • 14 jaar of ouder, maar nog geen 16 jaar, dan speel je in een B-team;
  • 16 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar, dan speel je in een A-team.


Vanaf 10 jaar kom je in de D-leeftijd en speel je volledige wedstrijden van 2 keer 35 minuten op een heel veld in een echte competitie met elftallen en 2 scheidsrechters.Ieder jaar worden alle elftallen opnieuw ingedeeld; dit is nodig vanwege de leeftijden maar ook vanwege het spelniveau. Om iedereen zoveel mogelijk tegen spelers van gelijke sterkte te laten spelen wordt er geselecteerd. Niets is zo vervelend om geen tegenstand te krijgen of iedere week dik te verliezen!


De jeugdteams spelen op zaterdag van begin september tot eind mei. Tot de herfstvakantie wordt er een zogenaamde voorcompetitie gespeeld. Deze competitie, die meestal uit 5 wedstrijden bestaat, is eigenlijk bedoeld om uiteindelijk de teams van een min of meer gelijk niveau in een echte competitie te plaatsen. Deze competitie start na de herfstvakantie en wordt onderbroken door de winterstop. Tegen elke club in deze competitie wordt 2 keer gespeeld, 1 keer ‘thuis' en 1 keer ‘uit'. Het volledige schema wordt in LISA en op de website geplaatst. Het tijdstip waarop gespeeld wordt, hangt af van de veldruimte bij de thuisclub. De tijden worden in Lisa en in de hockey-app gepubliceerd.


Ouders kunnen worden ingeschakeld als ouderbegeleider/coach en worden bij uitwedstrijden geacht de kinderen te rijden volgens een rijschema. Het is gewoonte om na de wedstrijd samen met de tegenstander iets te drinken. Tijdens de wordt er voor de Junioren een volledige zaalhockey competitie gespeeld, inclusief training in de zaal.


Ben je enthousiast geworden?
Mail voor meer informatie naar: [email protected]. Om je direct aan te melden als lid klik hier.