loginvolg ons: 
    Instagram
Jongste Jeugd Algemeen 

Leden van 4 tot 10 jaar spelen in de Jongste Jeugd. De opbouw van de Jongste Jeugd is gebaseerd op leeftijd (grens ligt op 1 oktober).Het hockeyseizoen start eind augustus en eindigt half juni.

Funkey

De 4-5 jarigen spelen bij de Funkey. Deze kinderen spelen nog geen wedstrijden en trainen buiten op het veld op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur.

Froggies
De 5-6 jarigen (voor 1 oktober 6 jaar) spelen bij de Froggies. Deze kinderen spelen nog geen wedstrijden en trainen buiten op het veld op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur. Als voorbereiding op het drie tegen drie hockey organiseren we een aantal oefenwedstrijdjes. Ook kunnen ervaren Froggies worden gevraagd om bij de F-jeugd in te vallen als zij te weinig spelers hebben.

F-Jeugd
Vanaf 7 jaar (voor 1 oktober 7 jaar) begin je echt met hockey. Naast de training op woensdag van15.30u-16.30u, speel je ook wedstrijdjes in de vorm van een drie tegen drie competitie op zaterdag op 1/8 veld.

E-Jeugd
Vanaf je 8e jaar (voor 1 oktober 8 jaar) speel je in de E-tallen, je traint dan twee keer per week op woensdag en vrijdag van 16.30u-17.30u. Eerstejaars E spelers spelen in een team met 6 spelers (E6) wedstrijden op zaterdag op een kwart veld. De wedstrijden worden gespeeld in KNHB competitieverband, er zijn echter nog geen standen en ranglijsten. De tweedejaars E spelen in 8-tallen (E8) op een half veld en trainen ook twee keer per week op woensdag om en vrijdag van 15.30u-16.30u of 16.30u-17.30u.

Indelen

Spelers die zich aanmelden om bij VMHC Spitsbergen te komen hockeyen (lid worden), worden eerst ingedeeld in de instroomgroep en daarna ingedeeld in een bestaand of nieuw team. Instroom in een team (E, F) zal na de zomer/herfst/kerst vakantie plaatsvinden. Dit is mede afhankelijk van de ruimte in de teams en/of er voldoende aanwas is om tussentijds met een nieuw team te starten.

Inzet ouders

Ouders kunnen worden ingeschakeld als ouderbegeleider/coach en worden bij uitwedstrijden geacht de kinderen te rijden volgens een rijschema. Daarnaast worden ouders een aantal keer per jaar (meestal 2x) ingedeeld voor een bardienst op zaterdagochtend tijdens de wedstrijd. Het is gewoonte om na de wedstrijd samen met de tegenstander iets te drinken.

Bij de jongste jeugd indeling selecteren we niet op basis van hockeyprestatie. Hockeyplezier en veiligheid staan voor alle categorieën en teams voorop.

Ben je enthousiast geworden?
Kom gerust eens langs bij de training op woensdagmiddag bij VMHC Spitsbergen. Het is mogelijk om 3 proeftrainingen mee te doen, voordat je beslist om wel of niet lid te worden. Als je hier interesse in hebt of voor meer informatie kun je mailen naar: [email protected].Contactpersoon: Manon de Kleuver, 06 – 233 57 279. Om je direct aan te melden als lid klik hier.

Afmelden trainen
Voor de Jongste Jeugd geldt, dat zij afgemeld kunnen worden voor 14.00u met opgave van reden door een mail te sturen naar [email protected].