loginvolg ons: 
    Instagram
Informatie over VMHC Spitsbergen
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 
03 Organisatie (10) 
06 Huisregels en gedragscode (3) 
09 Arbitrage (1) 
10 G-Hockey (1) 
12 Hockey jongste jeugd (1) 
13 Hockey jeugd (1) 
14 Hockey senioren (1) 
15 Trimhockey (1) 
16 Zaalhockey (6) 
17 Informatie voor Coaches (4) 
18 Het gebruik van deze website (4) 
19 Het Weer (2) 

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]



16 Zaalhockey 
a) Informatie 
 

Zaalhockey is bedoeld voor alle junioren en senioren teams. De jongste jeugdleden spelen geen zaalhockey.

Als de teams bekend zijn voor het volgende seizoen, dan krijgen alle junioren en seniorenleden een mail ,waarbij ze zich via mail, kunnen opgeven voor de zaalhockeycompetitie.

Deelname aan de zaal is niet verplicht, maar wel erg leuk! De zaalcompetitie word in de maanden december tot februari gespeeld. De reguliere veldcompetitie ligt dan stil.

Zaalhockey wordt gespeeld met andere regels dan op het veld en in kleinere teams. Voor de junioren geldt dat er 6 spelers in het veld mogen staan, inclusief de keeper en 6 spelers als wissel op de bank mogen zitten. Bij de senioren geldt dat er maar 5 spelers, waarvan 1 keeper in het veld mogen staan. Ook hier is het maximale aantal spelers 12.

Het kan zijn dat het zaalhockeyteam afwijkt van het veldteam. Een wedstrijd duurt 30 minuten en wordt in zgn. blokken gespeeld. Tijdens een wedstrijddag worden er altijd 2 wedstrijden gespeeld. Voor alle leden vinden de wedstrijden op zaterdag en zondag plaats. Leden die niet op zondag willen/kunnen spelen kunnen dit aangeven en spelen dan eventueel de wedstrijden die op zaterdag zijn mee.

Er moet tijden de zaalhockeywedstrijden gebruik worden gemaakt van een speciale zaalstick. Veldsticks mogen niet worden gebruikt. Tevens hebben de leden stevige zaalschoenen nodig die geen zwarte zolen mogen hebben. Het is niet verplicht, maar de vereniging raadt het gebruik van een zaalhockeyhandschoen aan. Daarnaast moeten de leden zich op de gebruikelijke wijze, scheenbeschermers en bitje, beschermen.

Wanneer uw kind meedoet aan zaalhockey wordt er van de ouders verwacht dat ze, tijdens de wedstrijden van hun kind, beschikbaar zijn voor zaaldienst. U krijgt ter plekke instructies van de dienstdoende zaalleider. De coach kan u hiervoor indelen.

Aan zaalhockey zijn, door de hoge zaalhuur en het inschrijfgeld voor de teams, extra kosten verbonden. Deze kosten worden door de zaalhockeyspelers betaald. De bijdrage per persoon is 60 euro. De hoogte van de contributie kan door het bestuur, indien nodig, worden aangepast. Een keer per week krijgen de leden zaaltraining in een sporthal. De andere training is op het veld waar getraind wordt met behulp van kunststofbalken. Na afloop van de zaalhockeycompetitie vervallen de zaaltrainingen.

Veel plezier met zaalhockey en bij vragen kun je contact opnemen met Frederika Bolderman 0318-551522 en/of Mariska van den Berg 0318-519309


 

 
b) Instructies voor Jeugdbegeleiding 
 

De begeleider…..

1. moet ouder zijn dan 18 jaar
2. meldt zich minimaal 20 minuten voor het begin van de wedstrijd bij de zaalleiding
3. is verantwoordelijk voor het volledig invullen van het digitale wedstrijdformulier met de gegevens van zijn team en begeleiders.
4. is verantwoordelijk voor het gedrag van het team gedurende de gehele duur van het verblijf in de sporthal en ziet er op toe dat het team zich altijd en overal gedraagt. niet alleen in de zaalmaar ook op de tribunes, in de kleedkamers enz.
5. is dus steeds bij het team en kan niet optreden als scheidsrechter bij andere wedstrijden.
6. zorgt ervoor dat het team tijdens de wachttijden niet rond of op het speelveld gaat oefenen.
7. zorgt ervoor dat het team zich strikt houdt aan de aanwijzingen van de zaalleiding en/of zaalbeheerder.
8. Indien het de 1e of laatste wedstrijd van de dag is, dan zijn beide teams verplicht de balken en doelen op te ruimen, tenzij de zaalleiding anders beslist.
9. Begeleiders en/of teams die bij het in gebruik nemen van een kleedkamer opmerken dat er voor hun komst schade, vernielingen of andere onregelmatigheden hebben plaatsgevonden, dienen dit onmid­dellijk te melden aan de zaalleiding. Dit is in hun eigen belang, anders zal worden aangenomen dat zij daar de oorzaak van zijn en wordt de schade op hun team verhaald.
10. In alle zalen zijn zaallegguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is niet toegestaan.
11. is ervoor verantwoordelijk dat alle spelers in clubtenue spelen. Indien de twee teams in dezelfde kleuren spelen, dient het als tweede genoemde team te spelen in een ander shirt en/of kousen. De keeper moet een afwijkend kleur shirt dragen.
13. Bij ieder team mogen er maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank zitten. De zaalleiding en de scheidsrechters zien hierop toe. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, mogen niet op de bank plaatsnemen. Dit geldt ook voor kleine kinderen en mini’s van de week.
14. de zaalleiding regelt het insturen van de wedstrijdformulieren via de wedstrijdsecretaris van hun vereniging.


EEN TEAM ZONDER JEUGDBEGELEIDING WORDT ONHERROEPELIJK DE TOE­GANG TOT DE ZAAL EN DE KLEEDKAMERS GEWEIGERD.

In alle gevallen geldt : NIET IN ORDE = NIET SPELEN.

 
c) Instructies voor zaalleiding 
 

Zaalleiding…

1.is ouder dan 18 jaaren bestaat bij voorkeur uit 2 personen
2.is minimaal een half uur voor aanvang van hun eerste wedstrijd aanwezig
3.vervult geen andere functie dan zaalleiding. Zij fluiten en/of coachen dus zelf niet.
4.controleert bij aanvang de speelvloer en alle beschikbare kleedkamers op eventuele reeds aanwezige schade. Bij constatering van schade moet dit onmiddellijk aan de zaalbeheerder gemeld worden.
5.is verantwoordelijk voor het in orde brengen van het speelveld(balken, doelen, spelers- en strafbank, aanwezigheid van verbandtrommel). De spelers zijn verplicht hierbij hun medewerking te verlenen! (zie instructies Aanvoerders en Jeugdbegeleiding)
6.is verantwoordelijk voor het op tijd beginnen en eindigen van de wedstrijden, dit om uitloop te voorkomen ( de zaalleiding is hier dus voor verantwoordelijk en niet de scheidsrechters)


 
d) Instructies voor scheidsrechters 
 

Scheidsrechters:

1.senioren: ieder team levert 1 scheidsrechter (In Veenendaal hebben we met de scheidsrechterscommissie een andere afspraak, de commissie wijst 1 scheidsrechter aan, zie actueel wedstrijdoverzicht zodat je weet wie er komt)
2.jeugd: overige teams: vereniging die zaalleiding heeft levert 2 scheidsrechters, Indien er geen of te weinig scheidsrechters zijn, dan moet dit vermeld worden op het wedstrijdformulier.
3.Indien een team te laat komt, vermeldt de zaalleiding op het wedstrijdformulier welk team te laat kwam en hoeveel minuten na het vastgestelde aanvangstijdstip de wedstrijd is begonnen. De zaalleiding bepaalt of daar ruimte voor is, anders geldt: te laat komen opdagen van het team. Na de wedstrijd vult men alleen nog de uitslag in.
4.Bij het niet komen opdagen van een team wordt dit vermeld op het wedstrijdformulier. Er wordt geen uitslag voor de desbetreffende wedstrijd ingevuld. De uitslag van de wedstrijd wordt bepaald conform het bondsreglement.
5.is in het bezit van de laatste uitgave van het bondsreglement deel zaalhockey en het spelreglement. Alle geconstateerde onregelmatigheden ten opzichte van het bondsreglement moeten op het wedstrijdformulier worden vermeld. Is er wel een onregelmatigheid, maar deze kan niet vermeld worden op het wedstrijdformulier, gebruik dan het formulier `geconstateerde onregelmatigheden`. Onregelmatigheden zijn o.a. het niet spelen in het juiste club tenue, te laat komen, verkeerde uitrusting, gegeven kaarten, etc.
6.moet jeugdteams de toegang tot de zaal weigeren die zonder volwassen begeleiding zijn.
7.controleert of het digitale wedstrijdformulier ingevuld is en levert de wedstrijdbal (deze wordt voor de wedstrijd aangereikt door de coach van Spitsbergen).
8.neemt voor aanvang van de wedstrijd de scheidsrechterskaartenin ontvangst van de scheidsrechters en zorgt ervoor dat de nummers op het digitale wedstrijdformulier vermeld worden.
9.zorgt ervoor dat alle informatie is ingevuld op het wedstrijdformulier
10.controleert voor aanvang van iedere wedstrijd de uitrusting van alle spelers inclusief de keeper. De keepers dienen een afwijkende kleur shirt te dragen. In alle zalen zijn zaallegguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is niet toegestaan.(komt een team met ijzeren gespen dan is spelen niet toegestaan en vermeld je dit op het wedstrijdformulier) Iedere speler dient te spelen in zijn of haar clubtenue en met een zaalhockeystick.
11.ziet erop toe dat bij de junioren op iedere bank maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders zitten en bij de senioren maximaal 7 wisselspelers. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, mogen niet op de bank plaatsnemen. Dit geldt ook voor kleine kinderen en mini’s van de week.
12.houdt de straftijd bij van spelers die tijdelijk of definitief verwijderd zijn. De opgelegde straftijd gaat pas in nadat de speler zich gemeld heeft. Hij geeft het teken wanneer de straftijd verstreken is. Verwijderde spelers zitten naast de zaalleiding op het 'strafbankje'.
13.Schades: controleert regelmatig de kleedkamers. Eventuele ontdekte schades direct melden aan de zaalbeheerder. (schades ook meteen melden bij Ellen, zij zorgt voor verdere verwerking)
14.ziet erop toe dat er in de hal, buiten het speelveld niet geoefend wordt door de wachtende teams. (coaches aanspreken op gedrag van hun spelers)
15.ziet erop toe dat er niet gegeten c.q. gerookt wordt op de speelvloer, de tribunes en in de kleedkamers. Overtreders kan men de zaal uitzetten of het verder meespelen ontzeggen.
16.vult na beëindiging van de wedstrijd de uitslag in op de digitale wedstrijdformulier en zorgt ervoor dat de scheidsrechters hun code plaats (die de zaalleiding heeft gekregen)en en geeft op dat moment hun scheidsrechterskaarten terug.

 

 

Alle onregelmatigheden graag bij de zaalcommissie melden!!!!!!

 
e) Zaalhockeyreglement 2013 
  Klik op de link voor het zaalhockeyreglement (2013)


 
f) Belangrijkste verschillen met veldhockey 
  Klik op de link voor zaalhockey: de belangrijkste verschillen met veldhockey.