loginvolg ons:
    Instagram

terug naar vorige pagina

Meisjes 6E2- MHC Vianen ME1 : -
  Zaterdagochtend staan we weer vroeg op de parkeerplaats van Spitsbergen om naar Vianen te rijden. Deze week ligt Robin in de lappenmand, Iris is net hersteld en Janique wrijft de slaap van een laat feestje uit de ogen - we zijn wel eens fitter geweest! Ralph maakt er een gezinsuitje van, en Wendy meldt zich aan om in de rust de catering te verzorgen, die door wat verwarring rond het schema niet in de tas bleek te zitten.
Vianen dus, een leuk vestingplaatsje (toch, Wendy?) met een kleine club. Bij aankomst vragen we in het clubhuis naar de wedstrijdtafel, maar er blijkt 1 veld te zijn. Daar komen we dus wel uit.
We spelen tegen de E1 en zijn benieuwd of onze meiden de lessen van de ontmoeting met Laren hebben onthouden. Op tijd meebewegen in de verdediging blijft lastig en zo lopen we al een paar wedstrijden tegen aardig wat onnodige doelpunten aan. Ook de eerste helft zien we dit weer gebeuren. Vianen is goed bij de les en maakt meteen gebruik van onze onoplettendheid. De aanvallers lopen te gemakkelijk langs onze verdedigers en als die niet meegaan, staat Iris er alleen voor. Voorin weten de spitsen elkaar nog niet helemaal te vinden en met een goede keeper in het doel van Vianen blijft Isa op 1 goal steken. Een paar mooie reddingen van Iris voorkomen niet dat we met 1-6 de rust in gaan. Dit keer geen fruit en plakjes komkommer, maar een overheerlijke kaasstengel van Wendy. Terwijl de meiden smullen, geven Ralph en ik de opdracht mee voor de tweede helft: de verdedigers staan altijd tussen Iris en de aanvallers van Vianen en de breedte benutten. En die boodschap kwam door, want we zien opeens een ander Spitsbergen! Girley is helemaal in haar element op het middenveld. Wat beweegt ze goed mee om de verdedigers te helpen en Ook de spitsen worden goed bediend.  Klasse! Megan weet bij het uitnemen goed langs de lijn te spelen en zo nemen we het initiatief over. Ook voorin weten spitsen elkaar nu beter te bereiken en Noa vecht als een leeuw om de bal langs de keeper van Vianen te krijgen. Maar de keeper van Vianen is geen pepernotenbakker en werkt tot drie keer toe Noa's ballen weg. Jammer, want voor hetzelfde geld waren er een paar in gegaan. Brechtje zorgt met een mooi opgebouwde goal voor het tweede doelpunt, maar met nog twee goals van Vianen wordt het uiteindelijk 2-8. Als ik na de wedstrijd de keeper van Vianen een complimentje geef, hoor ik dat er geld was geboden voor een doelpunt van onze kant. Matchfixing in de E-tjes.... Gekker moet het niet worden! Maar wat hadden we Noa de doelpunten gegund. Dat zou de verhoudingen in de tweede helft ook beter hebben weergegeven.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen de Almeerse ME5. We hebben al een paar keer laten zien dat we 't best kunnen. Nu dus de wedstrijd om alle goede punten te laten zien!