Instagram

terug naar vorige pagina

Jongens A1- Hockeyclub Amersfoort Amersfoort JA3 : 11 - 1

Wedstrijdverslag JA1 - 12 september 2009

Vandaag de eerste wedstrijd van de voorcompetitie tegen de JA3 van Amersfoort. We strijden in de 3e klas en hebben eigenlijk het gevoel daar niet thuis te horen. Vorige week werd een oefenwedstrijd tegen Wageningen met grote cijfers gewonnen. Vandaag dus Amersfoort. Tot onze verrassing is het team niet groter dan 9 man. Dat viel mee maar ook een beetje tegen, geen echte test.

De eerste goal viel al heel snel, in de eerste minuut, door Thom. Maar daarna werd het moeizamer. De jongens van Amersfoort waren feller en beter in de duels en onze jongens slaagden er maar moeizaam in om het numerieke overwicht uit te buiten. Aan de andere kant slaagde Amersfoort er niet in de gewonnen duels om te zetten in goede aanvallen. Als ze met z'n elven waren geweest... aan de andere kant lijkt het er op dat we het verdedigend best goed voor elkaar hebben. Bij de rust was het 3 - 0, het hadden er al veel meer kunnen zijn met een beetje meer accuratesse in het passen en aannemen.

Na de rust zakte Amersfoort verder in, het is tenslotte extra hard werken met 2 man minder. De score liep snel op tot een eindstand van 12-1! Weer grote cijfers, beetje geflatteerd door de 11 tegen 9. De tegengoal viel uit een straf corner. Thom werd de topscorer van de wedstrijd met een bijdrage van 4 goals, Joost 3, Arnout 2, en Michiel, Wouter en Jasper elk 1 maakt samen 12 voor de JA1. Volgende week uit tegen de JA4 van Almere.